Verwarmen met elektrische boilers

Verwarmen met elektrische boilers

Met elektrische boilers kun je gemakkelijk water verwarmen, zonder dat je daar aardgas voor hoeft te gebruiken. Het fijne van dit type boiler is dat ze energiezuiniger zijn dan de traditionele cv-ketels en ook beter zijn voor het milieu. Elektrische boilers komen in vele soorten en maten, zodat er altijd wel een is die bij jouw gebouw of past. Kies voor een boiler die het beste bij jouw situatie past om er zo lang mogelijk mee te kunnen doen. Bij correct gebruik kunnen ze namelijk wel tot twintig jaar meegaan.

 

Elektrische boilers versus cv-ketels

Een cv-ketel werkt op aardgas, waardoor het rookgasafvoer en zuurstof nodig heeft. Cv-ketels zijn ook gevoelig voor storingen. Daarnaast kan het soms een tijdje duren voordat het water is opgewarmd. Een cv-ketel moet ook regelmatig onderhouden worden. Bij een elektrisch aangedreven boiler is dit allemaal niet van toepassing. Wanneer dit type boiler correct is aangesloten, geeft het direct warm en heet water. Het onderhoud dat nodig is bij een traditionele cv-ketel is aan de ketel zelf en de bijbehorende waterpomp is bij de elektrische boilers niet nodig.

 

Elektrische boilers installeren

Een elektrische boiler is gemakkelijk op de oude plaats van de cv-ketel te installeren en aan te sluiten op de bestaande leidingen. Dit kun je zelf doen of laten doen door een professional. Houd bij het aanschaffen van een boiler wel rekening met het type dat je koopt en waar je deze van plan bent om te plaatsen. Je kunt er voor kiezen om een aantal boilers met een kleiner vermogen op diverse plekken in jouw huis of gebouw te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in de badkamer, wc en keuken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een grote boiler die al het water in het gebouw of huishouden verwarmt.

 

Lees meer op Polarheat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *