Geluidsoverlast op je kantoor

Geluidsoverlast op je kantoor

Niks is vervelender dan externe ruis op de werkvloer. Je zit midden in een groot verslag en je hoort de hele tijd een kast kraken of je hoort de hele tijd de deur piepen. Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je je minder goed kan concentreren. Daarom heb ik hieronder de ideale tips om geluidsoverlast op je werk te verminderen. 

Tip 1: Zorg voor het juiste interieur

Het interieur op je werk zorgt niet alleen voor een leuke uitstraling. Het kan ook heel goed helpen op gebied van geluidsdemping. Je weet vast wel hoe een leeg huis klinkt. Alles klinkt dan heel hol. Dit werkt ook zo op een kantoor. Als je weinig dingen in je kantoor zet, zal je sneller geluiden horen. Zorg er daarom voor dat je voldoende dingen in je kantoor hebt staan. Een goed voorbeeld zijn planten of kastjes. Deze dingen zullen ervoor zorgen dat je minder last krijgt van externe geluiden.

Tip 2: Zorg voor de juiste meubels

Een oude kast is soms heel mooi, maar niet zo handig op een werkvloer. Omdat je vaak veel gebruik maakt van de kast. Zal de kast ook eerder slijten en dit kan weer geluid creëren. Een piepende kast is vaak een van de grootste ergernissen op de werkvloer. Daarom hebben ze tegenwoordig speciale kasten, die geen geluid maken bij het openen en sluiten. Een akoestische kast heeft een geluidsabsorberende werking. Dit zorgt ervoor dat je minder snel geluiden hoort. Deze meubel is ook een goed voorbeeld bij tip 1. 

Tip 3: Geluidsdichte werkruimtes

Natuurlijk is er altijd wel een beetje geluid op de werkvloer. Maar als je bezig bent met een belangrijke taak kan dit ook zorgen voor afleiding. Daarom is een geluidsdichte werkruimte een ideale oplossing. Dit zijn ruimtes, waar je je kunt afzonderen van je collega’s. Hierdoor kun je rustig zonder gestoord te worden, bezig zijn met je taak. Dit is ook ideal voor vergaderingen via de computer. Zo kunnen andere mensen niet afgeleid worden van een vergadering.

Hopelijk gaan deze tips je helpen met het geluidsoverlast op je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *