3 leuke woonplaatsen in de provincie Groningen

3 leuke woonplaatsen in de provincie Groningen

De noordelijkste provincie van Nederland, Groningen is een zeer leuke regio om in te wonen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar het noorden te trekken, weg van de drukte om naar Groningen te verhuizen. Het is dan ook een regio waar je prachtige natuur kunt vinden, maar ook gezellige dorpjes en bruisende grote steden kunt bezoeken. Het is maar net waarvoor je naar de provincie heen verhuist, maar er is voor iedereen wel wat moois te vinden in Groningen. Er zijn verschillende woonplaatsen die je een divers landschap en een goed gevoel van tot een gemeenschap behoren kunnen geven. 

Haren

Een hele leuke woonplaats in de provincie Groningen is Haren. Dit is een stad waar je alle gemakken van een stad bij je hebt, maar daarnaast ook heel veel prachtige natuur kunt vinden. Er zijn allerlei nieuwbouwprojecten bezig die je van alle gemakken kunnen voorzien. Als je een nieuwbouwwoning zoekt, kijk dan eens naar deze nieuwbouw in Haren. Haren wordt de Groene Parel van het Noorden genoemd en dit is omdat het in een prachtig natuurgebied te vinden is. Je vindt Haren ten zuidoosten van de grote stad Groningen en bent dus ook als je even de grote stad wilt bezoeken in een mum van tijd in Groningen. 

Groningen

De hoofdstad van Groningen, Groningen zelf, mag natuurlijk ook niet op deze lijst van leuke woonplaatsen ontbreken. Groningen is vooral een stad die heel populair is voor studenten, maar ook andere type mensen verhuizen naar de stad. Dit is omdat het voor een bruisende studentenstad toch heel veel rust te bieden heeft. Helemaal als je naar de buitenste wijken van de stad kijkt. Hier kun je een beetje van beide krijgen. Je kunt genieten van het gezellige stadsleven, maar ook de rust van de prachtige natuur opzoeken. 

Appingedam

Helemaal in het noorden van Groningen is de stad Appingedam te vinden en dit is ook zeker een leuke plaats om te wonen. De stad en omliggende gehuchten hebben in totaal 12.000 inwoners. De stad Appingedam heeft een prachtige oude dorpskern waar het ontzettend gezellig is. De gracht die door het stadje loopt, geeft het een zeer romantisch gezicht en er zijn dan ook genoeg panden te vinden die aan de gracht liggen. De woningen zijn vaak de typische historische herenhuizen, maar er zijn ook flats en vrijstaande woningen te vinden. Net buiten de stad vind je dan weer super mooie boerderijen. Zie hier meer over het historische Appingedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *