Wat zijn de voordelen van het verkopen van een verhuurd bedrijfspand?

Wat zijn de voordelen van het verkopen van een verhuurd bedrijfspand?

Overweegt u uw verhuurd bedrijfspand te verkopen? Als dat zo is, bent u wellicht geïnteresseerd in de voordelen hiervan. Het verkopen van een verhuurd commercieel vastgoed kan u verschillende voordelen opleveren, waaronder een hogere cashflow en mogelijke belastingaftrek. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste redenen waarom het verkopen van een verhuurd bedrijfspand een goede beslissing is. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees verder voor meer informatie!

Commercieel verhuurd vastgoed is een investering die fiscale voordelen en andere voordelen kan bieden

Als het gaat om verhuurd commercieel vastgoed, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het een investering die fiscale en andere voordelen kan bieden. Het kan ook moeilijker zijn om te verkopen dan woningen. Als het echter correct wordt gedaan, kan het een zeer lucratieve onderneming zijn.

Bedrijfsmatig verhuurd vastgoed is een investering die al jaren bestaat. Het is zelfs een van de meest voorkomende manieren om een bedrijf te bezitten en te exploiteren. De reden is simpel: bedrijven hebben een plek nodig om te opereren, en ze hebben vaak niet het geld om hun eigen faciliteit te kopen of te bouwen.

Er zijn verschillende soorten leases beschikbaar, maar de twee meest voorkomende zijn de netto lease en de triple net lease. Met een netto lease is de huurder verantwoordelijk voor alle kosten met betrekking tot het onroerend goed, inclusief onroerendgoedbelasting, verzekering en onderhoud.

Bij de verkoop van een verhuurd bedrijfspand is het belangrijk om de fiscale gevolgen van de verkoop te begrijpen

Bij de verkoop van een verhuurd bedrijfspand is het van belang inzicht te hebben in de fiscale gevolgen van de verkoop. De opbrengst van de verkoop is belastbaar en de koper zal het huurcontract moeten overnemen. Als het onroerend goed wordt verkocht voor meer dan de reële marktwaarde, kan het overtollige bedrag onderworpen zijn aan vermogenswinstbelasting.

Er zijn een aantal andere factoren waarmee u rekening moet houden bij de verkoop van een verhuurd bedrijfspand

Bij het verhuren van een woning is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en voordelen hiervan. Het verkopen van een gehuurd commercieel vastgoed kan lastig zijn, aangezien er een aantal andere factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de huidige huurovereenkomst en de intenties van de nieuwe koper met het onroerend goed.

Als u momenteel een huurovereenkomst heeft voor uw bedrijfspand, is het belangrijk om voor verkoop toestemming te krijgen van de verhuurder. De nieuwe koper zal de huurovereenkomst willen overnemen, dus u moet ervoor zorgen dat dit mogelijk is voordat u uw woning op de markt brengt.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat een gehuurd commercieel vastgoed doorgaans moeilijker te verkopen is dan een eigendom. De nieuwe koper moet worden goedgekeurd door de verhuurder, wat een extra laag complexiteit aan het verkoopproces kan toevoegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *