Ilex Crenata Green Hedge kopen voor een haag

Ilex Crenata Green Hedge kopen voor een haag

De Ilex Crenata Green Hedge is een geweldige haagplant. Het heeft fijne, heldergroene blaadjes en kent een goede opgaande groei. In totaal kan deze Ilex wel tot zo’n 2 meter hoog uitgroeien, maar het staat ook prachtig als lage haag in de tuin. Ideaal om een erfafscheiding te maken met de tuin van uw buren of het trottoir. Of deel de tuin op in meerdere kamers door ze te omzomen met de Green Hedge. Werd daar vaak de buxus voor gebruikt, tegenwoordig heeft deze te kampen met ziektes en aanvreting door de buxusmot. Deze Ilex Crenata is een goede buxusvervanger want deze is niet vatbaar voor dit soort ongemakken. Net als de buxus blijft de Green Hedge het hele jaar door mooi groen omdat het winterhard is. 

Voordelen Ilex Crenata Green Hedge

Behalve dat het een goede buxusvervanger is en geen blad verliest in de winterperiode kent de Ilex Crenata Green Hedge nog meer voordelen. Zo kan het op iedere standplaats worden aangeplant. Daarnaast kan dit het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode. Verder is het geschikt voor iedere snoeivorm. Zet er een aantal solitair in de tuin en geef ze een speelse of juist een hele strakke vorm. Daardoor wordt de Green Hedge een echte blikvanger. Qua verzorging en onderhoud hebt u er weinig omkijken naar. Eén maal per jaar snoeien is in principe voldoende. Wilt u snel een volle, dichte haag creëren? Dan wordt 2 maal per jaar snoeien aangeraden. Snoeien kan in de periode mei t/m september op een bewolkte, niet al te warme dag.

Green Hedge als haag aanplanten

Om een strakke haag te maken spant u eerst een hulplijntje. Graaf een geul waarbij u er rekening mee houdt dat de kluit niet te diep in de grond wordt ingegraven. Voeg wat rododendrongrond toe en vermeng dit ook met de uitgegraven aarde. De Ilex Crenata Green Hedge houd namelijk van ietwat zurige grond. Plaats de planten in de geul en druk de aarde goed aan. Geef na het aanplanten direct water en blijf dit de eerste periode regelmatig herhalen. Ook tijdens warm weer kan de Ilex Crenata Green Hedge wel wat extra vocht gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *