Waarom mijn huis op laten kopen?

Waarom mijn huis op laten kopen?

Lees in deze tekst over de voordelen van een huis verkopen aan een investeerder. Over het algemeen worden woningen en andere panden met tussenkomst van een makelaar aan de nieuwe gebruiker van het pand verkocht. In deze tekst de voordelen om dat niet te doen.

Woning verkregen door erven

Misschien is dit de grootste reden waarom een pand snel en makkelijk van de hand wordt gedaan. Ineens krijg je een huis in bezit. Het is niet in de buurt van waar je woont en werkt, wat dan? Voortdurend heen en weer reizen is dan geen optie, je hebt geen tijd. Een pand ongebruikt laten staan moet je nooit doen, een woning gaat dan hard achteruit. De oplossing is dan het pand snel verkopen aan een investeerder. Dat is beter dan een makelaar erop zetten, en dan komen mensen het bezichtigen daarna weer overleggen over het bod. Als de verkoop niet wil vlotten dan kan het gebeuren dat je het pand voor de verkoop op moet laten schilderen. Dan reis je helemaal vaak van huis naar de plek waar het pand staat. Op zulke momenten is een erfstuk een hele last. Handiger is het om het huis direct na het erven op te laten kopen door een handelaar in vastgoed.

Niet alleen snel

Een handelaar in vastgoed heeft veel ervaring in het opkopen van panden. Tevens begrijpt de handelaar in vastgoed, als je door erven ineens zo’n pand in bezit krijgt, dat je niets weet van eventuele verborgen gebreken. Hierdoor gaat het hele juridische verhaal erg vlot. De handelaar begrijpt dat je geen tijd hebt om met het pand te leuren, dat zelfs op en neer reizen lastig is, dus de handelaar handelt de zaak vlot af. Vaak heeft de handelaar in vastgoed methodes om snel de prijs te kunnen bepalen, het uitgebreide taxatierapport komt dan later, dus daarin is ook geen tijdverspilling. Ook gaat er geen tijd verloren omdat de klant het financieel rond moet krijgen, met daarin altijd de kans dat de klant het niet financieel rond kan krijgen. Kortom, een investeerder werkt snel en je zal geen claims krijgen.

Waarom dan toch makelaars?

De reden waarom er naast handelaren in onroerende goederen makelaars bestaan is omdat sommige mensen de maximale prijs willen. Ook als het om een door erven verkregen pand gaat ver weg van waar de erfgenaam woont en werkt. De investeerder wil erop verdienen en betaalt een percentage van de verkoopwaarde aan de erfgenaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *