Een nieuwe keuken plaatsen, wat kost dat?

Een nieuwe keuken plaatsen, wat kost dat?

Je keuken is een belangrijk deel van het huis. Daarom is het ook jammer als je een oude niet goed werkende keuken hebt. Je wilt natuurlijk een nieuwe die volledig in je interieur past en bij je huisstijl past maar je bent bang dat dat wel wat gaat kosten. Hier zetten wij de kosten voor je op een rijtje!

Hoe zijn de kosten opgebouwd

De kosten zijn opgebouwd uit verschillende dingen. Dat gaat onder andere over dingen zoals het soort keuken, het merk keuken, de garanties van de vakman (mocht je er een inschakelen), demonteren oude keuken, de aansluitpunten, het egaliseren van de muren, het aantal keukenkastjes en laatjes en de hoeveelheid apparatuur. Dat is best wat en kan best hoog op lopen in de kosten. Denk hier daarom van te voren goed over na.

Model en merk keuken

Er zijn best wat variabelen in keukens. Je kan bijvoorbeeld een L keuken nemen. Of een U keuken. Of zelfs een kookeiland! Dat hangt volledig af van de ruimte die je aan je keuken wilt besteden. Er zit natuurlijk ook verschil in prijs in verschillende vormen van een keuken. Maar dat is ook logisch omdat een vakman bij het plaatsten van een U keuken veel meer moet passen en meten dan bij een L keuken. Het merk keuken maakt ook veel verschil! Zo zijn bruynzeel keukens erg makkelijk en snel te monteren. Terwijl een IKEA keuken enorm lang duurt om in elkaar te zetten en te monteren.

Voorbereiding en montage

Natuurlijk moet de oude keuken er eerst uit als je een nieuwe wilt zetten. Ga je dat zelf oden of laat je dat een vakman doen? Vervolgens moet je gaan nadenken over alle aansluitpunten die je wilt in je keuken. Moeten er leidingen verlegd worden? Als je keuken er eenmaal in zit moet je ook nadenken over het egaliseren van de muren, hoeveel keuken kastjes en laatjes je wilt. En tot slot de apparatuur die in je keuken komt te staan. Denk dan aan een afzuigkap, een oven/magnetron, etc.

Haal je keuken goed leeg van te voren

Het zou erg vervelend zijn als de vakmannen willen beginnen aan je keuken maar dat lukt niet omdat alles nog in de kastjes staan en je keukentafel nog in de keuken staat. Het is daarom misschien handig om zwenkwielen aan te schaffen voor het makkelijk verplaatsen van je meubilair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *