Waarom kiezen voor een smalle haag?

Waarom kiezen voor een smalle haag?

Wanneer uw tuin niet al te groot is maar het plaatsen van een haag een grote meerwaarde heeft voor uw tuin is de Japanse hulst waarschijnlijk iets voor u. Deze van oorsprong uit het verre oosten afkomstige plant, kan zeer smal gehouden worden. Daarmee is deze haagplant perfect voor een kleinere tuin. Dat wil niet zeggen dat een smalle haag van Japanse hulst planten niet hoog kan worden. Integendeel zelfs, de prachtige volle haagplant kan tot een behoorlijke hoogte uitgroeien. Het kent een zeer dichte begroeiing waarmee uw privacy in de tuin gegarandeerd is.

Voordelen van een smalle haag

Een smalle haag zorgt alsnog voor een goede beschutting. Zo kunt u, heerlijk uit de wind, toch van het zonnetje genieten. Zelfs tijdens de winterperiode want de Japanse hulst is winterhard. Dat houdt in dat het geen blad verliest en u daarom altijd een groene, prachtige muur hebt waarachter u zich onbespied waant. Niet alleen als hoge haag, ook een lage variant is mooi. Plaats een smalle, Japanse hulsthaag als erfafscheiding met de tuin van de buren bijvoorbeeld of langs het trottoir. De Japanse hulst behoort tot de Ilex soort. Bij Japansehulst.nl verkopen ze 3 varianten: de Caroline Upright, de Green Hedge en de Maximowicziana Kanehirae. Allen worden ze opgekweekt in de eigen kwekerij waardoor ze van een zeer goede kwaliteit zijn en oersterk. Dat topkwaliteit niet duur hoeft te zijn bewijst dit bedrijf wel. Alle soorten, uiteraard in diverse hoogtes verkrijgbaar, zijn zeer betaalbaar. Zo hebt u voor een kleine prijs een smalle haag van Japanse hulst.

Een smalle haag als buxusvervanger

De Japanse hulst wordt gezien als ideale buxusvervanger in de tuin. Net als de buxus kunt u hier een smalle haag van maken door het regelmatig bij te houden. Twee maal per jaar de Japanse hulsthaag snoeien zorgt voor goede vertakkingen. Om er een zo smal mogelijke haag van te maken kunt u het beste een touwtje spannen die u als leidraad kunt gebruiken tijdens het snoeien. Voor meer tips over het vormen van een smalle haag met Japanse hulst kunt u terecht bij de Japansehulst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *