Waarom je moet kiezen voor LED tl lampen en bijbehorende armaturen

Waarom je moet kiezen voor LED tl lampen en bijbehorende armaturen

 De keuze om je gewone tl lampen met fluorescente lichtbron te gaan vervangen voor een efficiënter alternatief, bijvoorbeeld LED tl lampen en bijbehorende armaturen, heb je misschien al gemaakt. De gewone tl lampen zijn namelijk erg slecht voor het milieu wanneer deze weggegooid moeten gaan worden. Ze zijn zelfs geclassificeerd als gevaarlijk afval. Dit is natuurlijk erg lastig wanneer je lampen niet meer werken en je moet ze gaan weggooien. Ook zijn de lampen met de fluorescente laag die oplicht niet meer zoveel goedkoper dan gloeilampen als vroeger. De technologie gaat vooruit en daarmee zijn ook veel goedkopere alternatieve lampen op de markt gebracht. Hiervan is de meest populaire lichtbron de LED lamp. 

Zijn LED tl armaturen en lampen de beste keuze voor jou?

Het hebben van LED tl buizen en bijbehorende armaturen heeft veel voordelen. Ten eerste is LED verlichting volledig recyclebaar en is dus beter voor het milieu dan gewone tl buizen. Daarnaast is LED verlichting op zich een van de meest efficiënte lampen op de markt. Ook kan iedereen een LED tl lamp vervangen. Hier is geen specialist voor nodig. Daarop zijn ook de armaturen aangepast. De lampen kunnen gemakkelijk worden verwijderd en worden herplaatst. De tl verlichting die werkt met een fluorescente laag kan daarnaast aan het einde van zijn leven gaan knipperen. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het licht dat nodig is in de ruimte waarin deze is opgehangen. Daarnaast is het geknipper irritant en LED tl lampen gaan niet alleen langer mee, maar gaan ook niet knipperen als ze het einde van hun gebruikstijd naderen. Zo kun je tot het einde genieten van een optimale benutting van de LED lampen die in de buis zitten. Je kunt LED tl verlichting dus gebruiken tot deze echt niet meer kan branden. In tegenstelling tot de normale tl verlichting. Anders dan gewone tl buizen kunnen LED lampen gedimd worden en schijnen ze van zichzelf al een feller licht. Daarom zijn LED tl lampen in veel verschillende ruimtes een goede vervanging voor gewone tl lampen.

Het kopen van LED tl armaturen

Veel normale tl armaturen waarin de gewone tl lampen hebben gehangen kunnen ook worden gebruikt voor het bevestigen van de nieuwe LED tl lampen. Deze moeten dan wel eerst gerenoveerd worden. De armaturen worden dan verduurzaamd. Dit is natuurlijk goedkoper dan het aanschaffen van volledig nieuwe armaturen voor je LED tl buizen. Het is echter alleen mogelijk de bestaande armaturen te renoveren wanneer ze nog in goede staat zijn. Als je nog nooit verlichting in de vorm van staven of tubes hebt gehad, zul je natuurlijk de juiste armaturen moeten aanschaffen om je nieuwe LED tl lampen in op te kunnen gaan hangen. Ook zijn niet alle tl armaturen geschikt voor alle LED tl buizen. De armaturen komen in verschillende uitvoeringen: armaturen met een starter die er eerst uitgehaald moet worden en armaturen met lichtbronnen die direct een op een vervangen kunnen worden en waar je verder niets meer mee hoeft te doen. Met deze informatie kun je wellicht een goed geïnformeerde keuze maken over LED tl verlichting met de daarbij horende armaturen. Online zijn ook veel goede webshops te vinden waar je goede armaturen kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de led tl armaturen van Lichtpartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *