Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten!

Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten!

Binnen veel woningen is de badkamer een enigszins achterhaalde ruimte, op het gebied van interieurstijl. Dit komt onder meer door het feit, dat de uitstraling van een woon- of slaapkamer veel makkelijker aan te passen is! Je zal immers maar zelden voor het vervangen van een toilet of douchecabine kiezen. Wanneer je eens in de zoveel jaar aan een renovatie van de badkamer denkt, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een Spaanse stijl in de badkamer? Of laat je de badkamer qua stijl aansluiten bij een modern of juist heel klassiek interieur? Het is belangrijk dat de stijl uit de badkamer enigszins overloopt in de ruimtes rond de badkamer.

Bekleding van wanden, de vloer en het plafond

Allereerst is het bij een renovatie van de badkamer belangrijk, om naar de bekleding van de wanden, vloeren en het plafond te kijken. Het komt regelmatig voor, dat men enkel naar nieuwe sanitaire voorzieningen zoekt bij een renovatie. Dit is zonde, want een renovatie gaat veel verder dan dat! Kies bijvoorbeeld voor stucwerk op het plafond van de badkamer en combineer dit met stijlvolle tegels op de wanden en vloer. Op de vloer kan het erg mooi staan, wanneer je voor typische Spaanse tegeltjes kiest.

Nieuwe sanitaire voorzieningen laten plaatsen

Wanneer je een geschikte bekleding voor het plafond, de vloeren en de wanden gevonden hebt, kun je naar nieuwe sanitaire voorzieningen zoeken. Kies je voor een toilet in combinatie met een wastafel, bad en douche? Of laat je het toilet bijvoorbeeld buiten de badkamer en plaats je deze in een losse ruimte in huis? Laat sanitaire voorzieningen altijd door een loodgieter plaatsen. Zo is de kans op vervelende complicaties na het renoveren van de badkamer klein. Denk aan lekkages rond de sanitaire voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *