Viega Pexfit perskoppelingen monteren

Viega Pexfit perskoppelingen monteren

Pexfit van Viega wordt eenvoudig en gemakkelijk gemonteerd met het geoptimaliseerde persgereedschap van Viega, de Picco Pressgun. Dit gereedschap maakt het mogelijk om met één hand de Viega Pexfit koppelingen te persen tot een solide en waterdichte aansluiting tussen koppeling en de Pexfit buis. Als de persbek eenmaal geopend is blijven de kaken met snap functie open staan en enkel door het indrukken van de startknop sluiten zij zich rond de perskoppeling. De Viega Pressgun Picco wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen en het lage gewicht van slechts 2,5 kg, hierdoor is dit handgereedschap één van de meest praktische persgereedschappen die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Door een aantal aanpassingen en verbeteringen die in dit nieuwe model zijn doorgevoerd is de Pressgun Picco nu nog meer ergonomisch. Daarnaast maakt de nieuwe snap-functie het persen van de Pexfit koppelingen nog makkelijker. De persbek wordt zoals gewoonlijk geopend met de hand maar sluit zich alleen wanneer de startknop door de gebruiker bediend wordt. In combinatie met de volledig automatisch uitgevoerde persing maakt dit boven je hoofd werken met één hand of in het geval van een moeilijk toegankelijke plek, het persen een stuk makkelijker.

Pexfit monteren met Pressgun Picco

De slanke en handige Pressgun Picco van Viega is ook ideaal om persverbindingen te maken met Pexfit perskoppelingen wanneer er weinig licht op de montageplek beschikbaar is. Het werk wordt in dit nieuwe model ondersteund door verschillende handige functies zoals een ingebouwd LED licht om in voorkomend geval de montageplek te verlichten. Ook hierbij is het werken met de één hand montage mogelijkheid door de snap-functie, een echte uitkomst. Voor het bevestigen aan de Pexfit perskoppeling wordt het persbekken, zoals ook nu het geval is, geopend. Sluiten gebeurt door de bediening van de startknop en na herhaaldelijk drukken op de knop begint het eigenlijke persen van de koppeling. Dit zorgt voor extra beveiliging, want met de vrije hand, kan de installatie nu nauwkeurig en blijvend worden uitgelijnd. Ook is op deze wijze een correctie van de aansluiting na het plaatsen van het persbekken nog steeds mogelijk voordat u begint met het persen. De Pressgun Picco is in eerste instantie met een persbek van 12-35 mm voor metalen leidingsystemen beschikbaar.

Online Viega Pexfit kopen met advies

Het lage gewicht van slechts 2,5 kg en de ergonomische pistoolgreep maken het monteren met de Pressgun Picco bijzonder handig en praktisch. Naast een krachtige lithium-ion batterij met een zeer goed koud startvermogen, kan de persmachine ook geleverd worden met een voeding. Dankzij de draaibare perskop tot 180 graden is elke perskoppeling comfortabel bereikbaar. De Viega Pressgun Picco behoeft pas na 30.000 persingen voor onderhoud ingeleverd te worden. Na 32.000 persingen schakelt hij zich automatisch uit. Voor het online bestellen en snel laten leveren van Viega Pexfit koppelingen en leidingsystemen is Sani-bouw de juiste partner. Niet alleen voor aankoop maar ook voor advies over aansluitingen en combinaties van andere merken perskoppelingen met de verschillende persbekkens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *