Badkamer verbouwen of veranderen

Badkamer verbouwen of veranderen

Wanneer u rondkijkt in uw badkamer ontstaan er wellicht allerlei ideeën op om deze eens goed onder handen te nemen en een verbouwing door te voeren. Het is, afhankelijk van de toestand waarin de badruimte zich bevindt, echter niet altijd noodzakelijk om een complete renovatie te plannen. Er zijn ook veel kleine dingen die u kunt doen om de badkamer een totaal andere look te geven en deze ruimte voor de komende jaren weer een aantrekkelijk uiterlijk mee te geven. Samen met een goed gevoel als u zich in de badruimte ophoudt is dat dan weer voldoende voor de komende jaren. Onderstaand onze drie tips om, met geringe inspanningen, een kleine badkamerverbouwing door te voeren die uw badkamer weer nieuw leven in blaast en een aantrekkelijk gevoel creëert.

Een vrijstaande wastafel

Een vrijstaande wastafel is een geweldige eyecatcher voor in de badruimte die een enorm verschil maakt in uitstraling. Is de ruimte in de onderkast van het badkamermeubel niet nodig of heeft u een hangende wastafel dan is dit een mogelijke eerste verandering die een nieuwe look creëert zodra u de badruimte binnenkomt. Een dergelijke vrijstaande wastafel neemt niet veel ruimte in beslag maar beschikt wel over een goede uitstraling en een geweldige eerste indruk. U kunt kiezen uit vele kleuren, stijlen en materialen zoals Solid Surface, keramiek en natuursteen. Deze vrijstaande wastafels komen in vierkante, ronde, ovale en zelfs taps toelopende vormen zodat u ze kunt matchen met de rest van uw interieur. Installeer een offset spiegel voor een speels effect of misschien een spiegelkast als u toch nog iets van opbergruimte nodig heeft. Een vrijstaande wastafel is een kleine verandering met weinig inspanningen, zonder dat er sprake is van een grote klus.

Vervang de accessoires

Mocht u toch niet zonder de opbergruimte in de onderkast van het badkamermeubel uitkomen dan is het veranderen van de accessoires in de badkamer wellicht een optie. Door de aanwezige badkameraccessoires zoals onder andere de handdoekstang, het planchet, de zeepdispenser en de toiletrolhouder te vervangen krijgt het interieur al een oppepper. Andere materialen zoals hout, RVS zijn mogelijk maar door juist voor kleur te kiezen kan er gecombineerd worden met handdoeken en een badmat. Dit verstevigt de aanwezigheid van de kleur in de accessoires zodat dit meer impact heeft en een beter statement afgeeft. Door dit verder uit te breiden met bijvoorbeeld een hoekkorf in de douche voor het plaatsen van de dagelijkse douchebenodigdheden of een korf met een kleine voorraad handdoeken wordt er ook meer gebruiksgemak aan de badkamer toegevoegd.

Bad eruit, inloopdouche erin

Wellicht dat u nu nog doucht in het ligbad bad met een douchegordijn of een glazen badwand om de badkamer tegen spatwater te beschermen. Geen ideale situatie, maar wordt het bad nu wel zo vaak gebruikt, of geeft u toch de voorkeur aan een grote en lekker ruime inloopdouche met veel transparantie. Het – bad eruit en de inloopdouche erin – brengt als klus iets meer werk met zich mee maar het resultaat maakt dat meer dan ruimschoots goed. De optische ruimte die gecreëerd wordt door een glazen douchewand te gebruiken voor de inloopdouche is enorm, en de douche zelf geeft niet alleen een gevoel van ruimte maar biedt dat ook daadwerkelijk. Daarnaast is het een levensloopbestendige maatregel omdat de platte douchebak van de inloopdouche (bijna) gelijk zal liggen zijn met de vloer van de badruimte. Ontspanning en comfort tegelijkertijd met een – bad eruit en inloopdouche erin – maatregel.

 

Als u overweegt om de badkamer te verbouwen dan hoeft u met deze drie tips voor kleinere ingrepen niet een totale renovatie door te voeren om toch een aantrekkelijk resultaat met een aanzienlijke verbetering in comfort te realiseren. Ruimtebesparende vrijstaande wastafels, veel extra ruimte met het – bad eruit inloopdouche erin – concept en een geweldige sfeer door het vervangen en uitbreiden met badkameraccessoires. Veranderingen die u badkamer niet alleen veel comfortabeler maken maar ook veel aantrekkelijker voor de komende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *