Wil jij ook meer ruimte en zonlicht in je huis? Met dit wordt jouw huis veel meer waard!

Wil jij ook meer ruimte en zonlicht in je huis? Met dit wordt jouw huis veel meer waard!

Groei jij ook bijna uit je huis of is het simpelweg tijd voor iets nieuws? Het is tegenwoordig een stuk makkelijker om meer ruimte en licht in je huis te krijgen, want een aanbouw kost tegenwoordig veel minder tijd dan het vroeger deed. Het kan misschien een spannende onderneming zijn, maar als je deze stappen zet dan is het een stuk beter behapbaar.

Hoeveel ruimte wil en mag je hebben?

Het begint allemaal met nadenken hoe ver je jouw tuin in wil bouwen. De buitenmuren gaan nog een stuk verder dan de binnenmuren, dus denk goed na of het voor jouw huis en tuin mogelijk is om een stuk aan te bouwen. Vervolgens zul je bij de gemeente moeten checken of je überhaupt een aanbouw mag op jouw grond, omdat dit in sommige gemeenten wettelijk bepaald is. Als je een vergunning moet aanvragen, dan is het belangrijk dat je al een duidelijk plan hebt om aan de gemeente voor te leggen.

Materialen maken het huis

Natuurlijk wil je dat jouw aanbouw goed combineert met de uitstraling van de rest van je huis, maar dit hoeft niet te betekenen dat je alles in precies dezelfde stijl laat bouwen. Heb je bijvoorbeeld houten kozijnen en wil je daar geen afscheid van nemen, dan kan je bij jouw aanbouw kiezen voor kunststof kozijnen met een houtlook, zodat je zeker weet dat jouw aanbouw duurzaam is en zeker nog jaren zal blijven staan. Niet alleen zal jouw huis meer waard worden doordat je de ruimte aanzienlijk vergroot, maar de kwaliteit van de materialen draagt daar ook flink aan bij. Onderhoudsarme materialen hebben bij veel kopers de voorkeur.

Dé manier om optisch nog meer ruimte te creëren

Wat ook goed is om naar te kijken, is hoe je optisch nog meer ruimte kan krijgen. Dit houdt in dat het lijkt alsof de ruimte groter is dan deze daadwerkelijk is. Eigenlijk is dit heel makkelijk te doen, want hoe meer natuurlijke lichtinval een ruimte heeft, hoe groter deze lijkt en hoe prettiger het is om je erin te begeven. Om maximaal natuurlijk licht naar binnen te laten schijnen, is een lichtkoepel ideaal. Deze komen in allerlei verschillende vormen en maten, waardoor je altijd de perfecte lichtkoepel vindt voor jouw aanbouw. Lichtkoepels zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en gaan lang mee. Mocht je na een paar jaar toch uitgekeken zijn op de lichtkoepel, dan kan je makkelijk jouw lichtkoepel vervangen. Een goed bedrijf dat lichtkoepels plaatst, kan deze ook gemakkelijk voor jou onderhouden, waardoor jouw lichtkoepel langer goed zal blijven.

Bouw met een doel

Een aanbouw is dus een goede manier om meer woonoppervlak te creëren, maar het heeft weinig zin om het te bouwen als je zelf nog een poos in jouw huis wil blijven wonen en je verder geen doel hebt voor de aanbouw. Bedenken wat je gaat doen met je aanbouw is dus uitermate belangrijk, want ga je het gebruiken als eetkamer, studeerkamer, keuken of woonkamer? Elke ruimte heeft andere vereisten qua ruimte en indeling. Een studeerkamer wil waarschijnlijk boekenkasten tegen de muur, dus dan kun je niet overal ramen laten plaatsen terwijl dit bij een eetkamer juist een stuk makkelijker kan.

Laat je creativiteit lekker vrij gaan

Als je het plan hebt staan voor de aanbouw, dan is het tijd voor de inrichting. Ga alvast langs leuke winkels om inspiratie op te doen of zoek naar verborgen schatten in kringloopwinkels. Dit is hét moment om je creatieve geest zijn gang te laten gaan. Als alles goed georganiseerd en geregeld is, dan hoeft het daadwerkelijke bouwen van de aanbouw niet langer te duren dan vijf dagen. Zorg dus dat je op tijd begint met de inrichting, anders kijk je nog weken tegen een kale, lege ruimte aan. En zoals je ziet, heb jij binnen no-time een duurder, groter en mooier huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *