Zo maak je jouw woning verkoopklaar!

Zo maak je jouw woning verkoopklaar!

Wanneer je je woning zo snel mogelijk wilt verkopen, is het verstandig om deze eerst helemaal verkoopklaar te maken. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel!

Een likje verf

Wanneer je kozijnen en deuren al lang niet meer geverfd zijn, kunnen ze er vies en oud uit zien. De verf is waarschijnlijk dof geworden, en laat misschien op sommige plekken zelfs een beetje los. Een simpele manier om je huis een stuk nieuwer te laten lijken is dus door te schilderen. Zo wordt je huis aantrekkelijker voor bezichtigers, waardoor ze eerder over zullen gaan tot de aankoop. Daarnaast kopen mensen gewoon niet graag een huis waar nog veel onderhoud aan moet gebeuren.

Opruimen

Ook is het belangrijk om je huis goed op te ruimen wanneer je het wilt verkopen. Bepaal wat je nog wel gaat gebruiken in je nieuwe woning, en wat niet meer. Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt of gooi ze weg. Hierdoor zal je huis groter lijken, wat uiteraard bevorderend voor de verkoop is. Zorg ook dat spullen netjes staan als er geïnteresseerden komen kijken. Laat dus geen kleding door heel het huis rondslingeren, dek de bedden netjes op en leg kussens in de bank recht.

Schoonmaken

Naast het opruimen van spullen, is het ook een goed idee om het huis schoon te maken voor er bezichtigers komen. Denk hierbij niet alleen aan even stofstuigen, maar ook aan stoffen, dweilen en de keuken poetsen. De keuken is vaak een erg belangrijk onderdeel van een huis voor mensen, zorg dus dat zaken als de kookplaat mooi blinken!

De tuin

De meeste mensen focussen zich bij het verkoopklaar maken van een woning enkel op de binnenkant van het huis. Enkel is ook de tuin een belangrijk onderdeel. Wanneer een tuin er erg onverzorgt uit ziet kan dit een negatief effect hebben op potentiële kopers. Haal onkruid dus weg, snoei heggen bij en veeg bladeren op. Doe dit zowel bij de voortuin als de achtertuin, mits je over beiden beschikt.

Je huis laten taxeren

Nu je huis helemaal verkoopklaar is gemaakt, is er nog één ding dat je moet doen voor je je huis daadwerkelijk te koop kan zetten. Namelijk de woning taxeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *