Voor welke klussen kun je kamersteiger gebruiken?

Voor welke klussen kun je kamersteiger gebruiken?

Ga je klussen in je huis en wil je gebruik maken van een steiger? Je hebt gelijk, want een steiger biedt je enorme voordelen boven een trap. Je maakt de klus voor jezelf eenvoudiger en veiliger. Maar wat voor steiger heb je eigenlijk nodig voor je klus? Een rolsteiger of een kamersteiger? En wat voor klussen kun je ermee doen?

Verschillen tussen een rolsteiger en een kamersteiger

Er zijn verschillen tussen steigers die je binnen en buiten gebruikt. Een rolsteiger is speciaal gemaakt om buiten te kunnen gebruiken. Voor gebruik binnenshuis zijn daarentegen kamersteigers ontwikkeld, de naam zegt het al eigenlijk.

Een rolsteiger zou je ook binnenshuis kunnen gebruiken, maar de wielen zorgen ervoor dat speciaal voor buiten geschikt zijn. Deze zijn namelijk in hoogte verstelbaar, hiermee kan je de rolsteiger stabiel en waterpas plaatsen op een ondergrond die oneffen is.

 

Een kamersteiger heeft alleen zwenkwielen die niet in hoogte verstelbaar zijn. De ondergrond van een woning is over het algemeen vlak dus zijn verstelbare wielen niet nodig. Het voordeel van een kamersteiger is het feit dat ze eenvoudiger in elkaar te zetten zijn. Het bestaat uit een frame die uit elkaar te vouwen is, en verder uit kant en klare onderdelen. Echte opbouw is niet nodig, daardoor is een kamersteiger eenvoudig door slechts één persoon in elkaar te zetten.

Voor welke klussen kun je een kamersteiger gebruiken?

Een kamersteiger is dus speciaal ontwikkeld om binnenshuis te gebruiken. Alle klussen, waarvoor je normaal gesproken een trap gebruikt, kun je veel veiliger en zekerder uitvoeren met een kamersteiger. Denk dan aan klussen zoals het witten van het plafond, het schilderen van de kozijnen, het betegelen van de badkamer, of het aanleggen van een afvoerbuis van de ketel. Klussen binnen het huis, die je uitvoert op een egale vloer of ondergrond.

Een kamersteiger is eenvoudig in je eentje in elkaar te zetten en te verplaatsen. Het gebruik geeft je veel voordelen boven een onstabiel keukentrappetje.

Er zijn klussen die je binnenshuis uitvoert waarvoor je beter een rolsteiger kunt gebruiken, denk dan aan klussen in een stal, schuur of kelder waarvan de vloer niet egaal of stabiel is.

Kamersteigers van Rolsteiger.net

 

Wil je veilig en zeker al je klussen in het huis kunnen uitvoeren? Dan is een kamersteiger een hele handige oplossing. Kijk eens voor de mogelijkheden bij kamersteigers van Rolsteiger.net. Je kunt er zeker een geschikte kamersteiger vinden die past bij jouw wensen.

uitdagingonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *