Mooie kamerplanten op een rij

Mooie kamerplanten op een rij

De zomer loopt ten einde. Tijd dus om de natuurlijke omgeving van je tuin naar binnen te halen. Om je hierbij te helpen, hebben we in dit artikel mooie kamerplanten op een rij gezet!

De Calathea

De Calathea is een bijzondere plant. Deze plant sluit namelijk zijn bladeren ‘s nachts wanneer het donker is, en opent ze vervolgens overdag weer als het licht is! Er bestaan verschillende soorten van de Calathea. Echter heeft bijna iedere soort wel gestreepte bladeren. De bladeren kunnen bijzondere tinten hebben zoals paars of roze. Naast de prachtige bladeren, hebben sommige Calathea soorten ook bloemen.

Een nadeel van de Calathea is dat deze niet de makkelijkste is qua onderhoud. Zo dien je regelmatig water te geven zodat de grond altijd licht vochtig is. Doe je dit niet voldoende, dan gaat het blad snel hangen en verdrogen. Ook heeft deze plant een hoge luchtvochtigheid nodig. Wanneer er in je huis een te lage luchtvochtigheid is, krijgen de bladeren bruine randjes. Dit kun je voorkomen door de plant dagelijks te besproeien.

De Kentia palm

De Kentia palm is een prachtige tropische plant. Er zijn zowel kleine als hele grote uitvoeringen van deze plant. Omdat de Kentia Palm eenvoudig te verzorgen is, komt deze regelmatig voor op kantoren. De plant heeft niet heel veel licht nodig, op wat donkerdere plekken doet hij het uitstekend. Wanneer hij een gele gloed krijgt, krijgt hij zelfs te veel licht. De Kentia Palm hoort in een licht vochtige grond te staan. De wortels mogen echter niet nat blijven, hiervan kunnen ze namelijk gaan rotten. Het beste is dus om meerdere keren steeds een klein beetje water te geven. Een voordeel van deze plant is dat hij luchtzuiverend werkt.

De Spathiphyllum (lepelplant)

Een andere aanrader is de Spathiphyllum. Door de langwerpige vorm van de bladeren en bloemen wordt deze plant ook wel de “lepelplant” genoemd. De bloemen (ook wel “kolven” genoemd) zijn vaak crèmekleurig. De lepelplant heeft weinig verzorging nodig en kan het beste in de schaduw staan. Zet hem niet in direct zonlicht. Voor grote partijen lepelplanten kun je terecht bij Kwekerij de Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *