Alles over de Portugese Laurier

Alles over de Portugese Laurier

De Portugese Laurier, je hebt de welbekende haagplant vast ooit wel in het echt gezien. Deze laurier stamt van origine af uit Portugal. De traag groeiende plant is ideaal voor het snoeien in strakke vormen. Maar wat weet jij allemaal nog meer over de Portugese Laurier? Hier zijn alle feiten op een rijtje!

Hoe ziet de Portugese Laurier eruit?

De plant staat bekend om haar prachtige bladen en twijgen. De donkergroene bladeren van de laurier zijn rond de 6-12 cm. lang en hebben tevens een prachtige glans. De plant kan wel twee tot vijf meter hoog worden en is bestendig tegen de kou. Belangrijk om te weten: de bladeren en de bessen van de Portugese Laurier zijn giftig en zijn dus niet bestemd voor consumptie!
Verder heeft de laurier prachtige witte en compacte bloemen die tevens zeer geliefd zijn bij vlinders, vogels en bijen.

Aanvullende feitjes en weetjes over de Portugese Laurier

Natuurlijk zijn er veel meer weetjes over de Portugese Laurier. Hieronder volgt een opsomming van alles wat je moet weten over de plant:

Standplaats/grond: Vruchtbare grond (plant kan niet tegen kalk en teveel water!)
Lichtbehoefte: Beschut, Halfschaduw
Bloeitijd: juni/juli
Snoeimaand: april/september
Groei per jaar: 20 – 40 cm
Winterhard: Ja
Bloeikleur: Witte bloemen
Geschikt voor consumptie: nee

Prijs Portugese Laurier

Prijzen van de laurier kunnen verschillend zijn afhankelijk van de kwaliteit en lengte van de plant. Zo kun je zaadjes, plantjes en volgroeide bomen aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat de Portugese Laurier vergeleken met de Nederlandse Laurier een trager groeiproces heeft en heeft de eerste bij een jonge plant extra zorg nodig vergeleken met een plant die al stukken groter is. Mocht u dus een plant willen die al stukken groter is en weinig zorg nodig heeft, dan is het wellicht handig om voor een volgroeide plant of boom te kiezen. Je hebt verschillende sites en tuinwinkels die de Portugese Laurier verkopen in alle soorten en maten. De prijs van de Portugese Laurier kan tussen de €1.50 – €200 liggen (afhankelijk van de grootte van de plant/boom).

Conclusie

Al met al is de Portugese Laurier een heel makkelijke plant die weinig zorg nodig heeft en perfect is voor elke seizoen, zowel in het voor- als in het najaar. De plant is ideaal voor het snoeien en strak in vorm brengen en steelt zeker de show in je voor- en achtertuin!
Bron: Aannemersspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *