Kiezen voor een elektrische boxspring

Kiezen voor een elektrische boxspring

 Boxspring bedden zijn razend populair. Voor het eerst werd de boxspring gebruikt in hotels, maar naarmate de prijzen begonnen te dalen schaften ook veel meer particulieren een boxspring aan. Met een boxspring evenaart men immers hetzelfde slaapcomfort als wanneer men in een hotel verblijft. Boxspring bedden zijn er in vele maten en soorten. Er is een boxspring te koop voor een hele zachte prijs, maar je kunt ook een boxspring aanschaffen die gemaakt is van uiterst luxueus materiaal, waarbij je enkele tienduizenden euro’s neerlegt. Dan is er nog de keuze tussen de vaste en niet verstelbare boxspring en de elektrische boxspring.

Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen. Er wordt dan ook wel eens gesproken over een boxspringcombinatie of boxspringset. Een boxspringset wordt ook veel aangeduid als een tweepersoons boxspring. Aangezien een dergelijke set meestal uit twee aparte boxsprings bestaan en met elkaar verbonden worden door een tweepersoons matras of een topmatras. De boxspring bestaat uit een onderbak of een bodem die op poten staat. Deze bodem kan een houten bak zijn, maar dit kan ook een matras zijn. Dit is meestal het geval bij duurdere boxsprings. Op de bodem ligt dan de eigenlijke matras en over de matras ligt een topmatras. Eventueel kan een boxspring nog aangevuld worden met een hoofd- en voetbord, maar dit is niet noodzakelijk. Het materiaal van de matrassen kan bestaan uit stof, maar ook uit leer en meestal zijn hoofd- en voetbord in dezelfde stijl bekleed. Een elektrische boxspring heeft een motor onder de boxspring en een verstelbare matras. Een boxspring met de hand verstellen is te zwaar en daardoor niet mogelijk.

De voordelen van een elektrische boxspring

Misschien dat je op dit moment nog niet echt de voordelen van een elektrische boxspring inziet, want een vaste boxspring ligt toch net zo goed? Inderdaad, maar een goede kwaliteit boxspring gaat echt wel een leven lang mee. Hoe zit het over 20 jaar? Een elektrische boxspring kun je nu nog als een vorm van luxe zien die je nu niet nodig hebt, maar als je ouder bent, kan een elektrische boxspring zeer van pas komen. Het is dan veel gemakkelijker om overeind te komen, of als je last van de luchtwegen hebt, gemakkelijk om wat hoger te slapen. Mensen die last van de doorbloeding hebben, hebben veel baat bij het voeteneinde dat elektrisch omhoog gezet kan worden. Vrijwel alle elektrische boxsprings zijn tweemotorig, dat zowel het hoofdeinde als het voeteneinde separaat van elkaar versteld kunnen worden. Een investering in een elektrische boxspring kan zich vooral later uitbetalen in meer comfort.

Onderhoud elektrische boxspring

Hoewel de motor van een elektrische boxspring veel gewicht aankan, wordt niet aangeraden het gewicht zwaarder te belasten dan nodig. Overbelasting is namelijk voor geen enkele motor goed. Ook is het handig om niet zelf op het hoofd- of voeteneinde te zitten wanneer je het bed versteld. Op deze manier wordt de levensduur van de motoren verlengt. Zijn er toch problemen met de motor, haal deze dan niet zelf open, maar laat dit door vakmensen doen. Als je het zelf doet vervalt de garantie.

Bron: Homewishez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *