De beste tips om je huis snel te verkopen

De beste tips om je huis snel te verkopen

Je hebt al een andere woning op het oog? Je huis snel verkopen is absoluut noodzakelijk? Doe dan je winst met onderstaande praktische tips.

Goede beeldvorming

Dit is misschien niet de eerste tip die je had verwacht. Toch is dit wel een belangrijke. Zo kom je bijvoorbeeld tot een goede vraagprijs. En die heeft alles te maken met je huis snel verkopen. Krijg antwoord op vragen zoals: zijn er veel woningzoekers in jouw gemeente? Hoe loopt het momenteel met de verkoop? Wat is de gemiddelde verkoopprijs? Welke woningen zijn vooral geliefd bij de huidige kopers? Online kun je heel gemakkelijk de antwoorden vinden.

Maak je woning zichtbaar

Uiteraard is dit een tip die je al had verwacht. Zoveel mogelijk potentiële kopers moeten jouw woning zien. Maak je wel of geen gebruik van de diensten van een makelaar? Anders zal deze uiteraard ook voor je adverteren. Onderschat zeker de Social Media niet. Vraag al je kennissen en familieleden om jouw woning te delen. De vraagprijs speelt een rol bij de zichtbaarheid van een woning. Soms kan een paar duizend euro meer of minder er net voor zorgen dat een groter aantal zoekers in aanraking komt met jouw woning.

Verzorgde indruk

Hopelijk verloopt alles soepel en ga jij je woning snel verkopen. Het is fijn als er al spoedig een bezichtiging gepland wordt. Daar moet je het van hebben. Zorg daarom zeker voor een goede eerste indruk. Die is heel erg belangrijk. Met dat gevoel gaan de mensen straks weer naar huis. Hoe ziet je tuin eruit? Misschien nog even dat onkruid tussen de tegels vandaan halen? Is binnen alles opgeruimd en hoe ruikt het in jouw huis? Het is handig als je huis niet te vol is. Heb je een kapstok, haal er dan wat jassen vanaf. Verwijder een aantal persoonlijke bezittingen. Die kunnen beter niet pontificaal in het zicht staan. Zorg voor een bosje bloemen op de tafel en vul de fruitschaal met fleurig en vers fruit. Er is nog achterstallig onderhoud? Maak die trapleuning dan zeker nog even goed vast.

Vraag om feedback na de bezichtiging

Het mooiste zou zijn als meteen de eerste kijkers jullie huis willen kopen. Helaas is dat in de praktijk niet altijd het geval. Vraag daarom om feedback. Wat is de reden dat deze personen niet verder gaan met jullie woning? Wellicht zijn het probleempjes die jullie simpel kunnen oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *