Ga je verhuizen? Denk dan hieraan!

Ga je verhuizen? Denk dan hieraan!

Verhuizen van een kleinere plaats als Zundert, naar de grote stad is niet makkelijk. Het huis in Zundert verkopen zal niet al te veel problemen opleveren, maar op tijd een woning vinden in een grote stad als Amsterdam is een ander verhaal.

Kopen of huren in de stad?

Wanneer je al ruim van te voren weet dat je gaat verhuizen is het een goed idee je in te schrijven voor een huurwoning. Mocht het onverhoopt zo zijn dat je geen geschikte koopwoning vindt, heb je altijd nog de mogelijkheid een woning te huren. En als dat niet nodig is, uitschrijven gaat makkelijk en snel. Koop altijd een huis met tussenkomst van een makelaar. Dat geeft je een garantie, van bijvoorbeeld verborgen gebreken. De makelaar heeft de woning in ieder geval met een kennersblik bekeken, dus de kans daarop is klein.

Ook het vervoer in de stad is anders

De vraag of je voor het woon-werk verkeer een auto nodig hebt, daar moet je van te voren een goed antwoord op vinden. Ook voor het verkeer van huis naar school en weer terug heb je niet altijd een auto nodig. Het openbaar vervoer is over het algemeen in de steden beter en sneller dan eigen vervoer. Of de fiets voor de korte afstanden een goed idee is hangt van de omstandigheden af, bijvoorbeeld van de leeftijd. Behalve je huis in Zundert verkopen, natuurlijk ook via een goede makelaar, moet je ook een nadenken over de overige spullen.

Huisraad verkopen?

Als de huisraad nog redelijk nieuw is en in goede staat verkeert, is het mogelijk een groot deel daarvan mee te verkopen met het huis. Die mooie, houten vloer past vast niet precies in de huiskamer van je nieuwe huis. Maar de prijs van je huis in Zundert gaat er wel flink van de hoogte in. Is de vaste vloerbedekking in de slaapkamers wel goed op zijn plaats daar waar het nu ligt. Ook de meubels en apparatuur in de keuken, daar is niet altijd een goed plekje voor te vinden in de grote keuken van je nieuwe huis. Hoewel je bijna zeker niet de kostprijs terug krijgt voor de doorverkochte huisraad, het verhuizen ervan brengt ook kosten met zich mee, en mogelijk zelfs schade.

Nieuwe huisraad kopen moet je toch

De woning waar je naar toe verhuist is misschien kleiner, of juist groter dan je huis in Zundert. Met andere woorden, er zal niet zo veel meer passen in je nieuwe huis. Dus je gaat toch al naar de woningmarkt. Koop dan ook nieuwe huisraad, je spaart er vast geld mee uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *