Hoe ziet het interieur van een boot eruit?

Hoe ziet het interieur van een boot eruit?

We weten allemaal wel hoe een interieur van een gemiddelde woning in Nederland eruit ziet. Maar hoe ziet het interieur van een boot er doorgaans uit? In dit artikel leggen we het uit!

Banken

Iets dat vrijwel iedere boot in het interieur heeft is banken aan de zijkanten. Dit zijn vrij lange banken. Deze dienen niet alleen om op te zitten, maar vaak kun je er ook op slapen. Ze dienen dus tevens als bed. De kussens in de banken van een boot zijn zacht, maar niet van hetzelfde soort materiaal als banken die in huiskamers staan. De banken moeten namelijk bestand zijn tegen (zout)water. Een bank op een boot zal immers eerder nat worden dan de bank in je woonkamer.

Veel hout

Iets dat opvalt is dat de meeste boten erg veel houten accenten in het interieur hebben zitten. Denk  bijvoorbeeld aan de vloer, kasten, tafels en de banken. Allereerst geven deze houten details een echte boot-look aan het interieur. Daarnaast is hout gewoon een erg functionele keuze. Het is namelijk licht van gewicht, een boot mag ten slotte niet te zwaar zijn. Daarnaast is hout met de juiste beschermlaag goed bestand tegen water.

Een stuur

Iets wat je niet in een huiskamer tegenkomt maar wel op een boot is een stuur. De boot moet immers bestuurd worden! Ook het stuurwiel is meestal van hout. Meestal bevindt het stuur zich in het midden van de boot. Hier heb je een goed uitzicht tijdens het varen, en bevind je je dicht bij de mede passagiers. Het stuur kan binnen in de kajuit staan, of op het achterdek. Als het stuur buiten staat, kan hier meestal wel een overkapping over geplaatst worden voor als het slecht weer is.

Opbergruimte

Verder zitten er onder en naast de banken vaak kastjes verwerkt. Met een boot kun je soms bijna een hele dag of zelfs meerdere dagen op het water zitten. Je moet dus meer spullen meenemen dan wanneer je een stukje met de auto gaat rijden. Denk aan eten en drinken, maar ook aan zaken als kleding, servies, zwemvesten en handdoeken.

Een boot kopen

Voor het kopen van een boot kun je terecht bij Jachtmakelaardij Kappers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *