Creëer rust in huis met een unieke gietvloer

Creëer rust in huis met een unieke gietvloer

Een van de grootste onderdelen in het interieur is de vloer. Bij een verbouwing of herinrichting van het interieur wordt het aanpassen van de vloer daarom als een van de eerste onderdelen op het lijstje gezet. Het is belangrijk om goed na te denken over de keuze van het soort vloer en de type afwerking die gewenst is. Vandaag gaan we kijken naar de mogelijkheden van gietvloeren, een uitstekend materiaal om een rustgevende vloer in een moderne woning te creëren.

Bron: coatingvloer.nl

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer wordt gemaakt van epoxyhars en afgewerkt met een coating, dit is vergelijkbaar met een verf maar dan voor vloeren. Het coaten van uw vloer met epoxyhars voorkomt dat vuil zich ophoopt in scheuren in het beton. Het is gemakkelijk om deze vloeren schoon te maken. Epoxyhars werkt het beste op betonnen vloeren, waar het langer meegaat en gemakkelijker te onderhouden is dan een gewone vloercoating. Het gebruik van epoxyhars geeft vloeren ook een egaal oppervlak en een naadloze afwerking. Bacteriën kunnen zich niet verstoppen en vermenigvuldigen in de kieren.

Een gietvloer gaat lang mee

Naast het gemak in onderhoud is de lange levensduur een van de belangrijkste voordelen en reden waarvoor mensen naar voor kiezen om een gietvloer in huis te halen. Ook in bedrijfspanden en industriële omgevingen wordt er doorgaans gekozen voor het kopen van een vloer of het aanbrengen van een extra laag in de vorm van een gietvloer. Zodat de ondergrond beter belast is tegen elke vorm van belasting en dat de vloer langer meegaat. Mocht er toch een beschadiging ontstaan dan is dit bij gietvloer bovendien eenvoudig te herstellen.

Kies voor voordeel op de lange termijn

Wilt u ook graag een vloer die lang meegaat en niet veel onderhoud vergt. Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer maar de meeste mensen kiezen er toch voor om een specialist in te schakelen. Het betreft een vrij complexe klus waarbij ook specialistisch gereedschap nodig is. Over het algemeen doet u er daarom goed aan om een lokale specialist op het gebied van gietvloeren te zoeken, daar kunt u gelijk de gietvloer opvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *