Garagedeuren: alle soorten deuren onder de loep genomen

Garagedeuren: alle soorten deuren onder de loep genomen

Heb je een nieuwe garagedeur nodig en ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Lees dan vooral verder. In dit blogartikel nemen we alle soorten garage deuren onder de loep.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de absolute klassieker onder de garagedeuren. Dit type deur kantelt naar binnen toe als je de garagedeur opent. Daarom is het belangrijk dat je voldoende bewegingsruimte voor de deur in de garage vrij houdt.

Een kanteldeur is budgettair gezien een interessante keuze. Zeker als je de garage alleen als parkeerplaats gebruikt heb je voldoende aan een ongeïsoleerde kanteldeur. Heb je liever geen kou en tocht in de garage? Dan is een geïsoleerde kanteldeur een prima keuze.

Sectionaaldeuren

Steeds meer kanteldeuren worden vandaag de dag vervangen voor sectionaaldeuren. Dit type garagedeur bestaat uit smalle, goed geïsoleerde, deurpanelen die horizontaal boven op elkaar worden gemonteerd. 

Net zoals bij kanteldeuren kantelt deze deur naar binnen toe open. Alleen omdat het deurblad uit smalle deurpanelen is opgebouwd hoef je een stuk minder ruimte in de garage vrij te houden.

Roldeuren

Een garage roldeur is niet te vergelijken met een roldeur die je in opslagboxen aantreft. Roldeuren voor garages zijn namelijk veel steviger en bovendien geïsoleerd leverbaar. Een garage roldeur is een goede oplossing als je maximaal ruimte in de garage wilt vrijhouden om spullen in je garage op te slaan.

Openslaande garagedeuren

Dit type garagedeur bestaat uit twee losse deuren die onafhankelijk van elkaar geopend kunnen worden. Het voordeel van deze deur is dat je geen ruimte in de garage verliest en dat de deuren goed geïsoleerd zijn.

Openslaande garagedeuren zijn bovendien ideaal als je de garage bijvoorbeeld als hobbyruimte of als kantoor gebruikt. Met de dubbele garagedeuren creëer je namelijk een extra voordeur en hoeven mensen niet door je woning te lopen om de garage in te komen. Bovendien kun je in de deurbladen ramen laten verwerken, zodat je meer daglicht in de garage krijgt.

Zet je wensen op een lijstje en maak een keuze

De meest eenvoudige manier om te bepalen welke garagedeur je beste kunt kiezen, is om een lijstje te maken met de wensen die je voor de garagedeur hebt. Vervolgens kun je kijken welke soort garagedeur bij jouw wensen aansluit, zodat je weet welke deur je het beste kunt kopen. Indien nodig kun je de hulp van een garagedeur specialist inschakelen om een keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *