Hoe je thuis kunt genieten van je eigen wellness

Hoe je thuis kunt genieten van je eigen wellness

Relaxen is goed voor een mens. Even de drukte ontzien en lekker ontspannen. Veel mensen gaan daarom zo nu en dan naar een wellness centrum. een plek waar ze genieten van een massage. Daarnaast ook nog een duik nemen in een heerlijk verwarmd zwembad. En een lekker maskertje voor het gezicht aan laten brengen, om vervolgens heerlijk te genieten in een warme sauna. Zo kom je zeker tot rust. Helaas kun je niet elke dag even op en neer naar een wellness centrum om te ontspannen en wellicht wil je thuis ook zo lekker kunnen genieten van je rust. Dat is mogelijk! Hoe? In dit artikel geven we je enkele handvatten om van jouw tuin een oase van rust te maken.

Ontspannen in een hottub

Om te beginnen kun je een hottub plaatsen in je tuin. Een hottub is houtgestookt en werkt dus niet op stroom of gas. Dat betekent dat je overal in je tuin een plekje vrij kunt maken voor dit heerlijk warme bad. Hottubs zijn te koop in verschillende modellen. Zo zijn er hottubs die je in kunt bouwen en waarbij je dus vrijwel geen buitenkant ziet. De hottub valt zo minder op en zeker met een kleine tuin is dat wel een aanrader. Mag jouw hottub wel gezien worden, kies dan een standaard model met mooie houtlook buitenkant. De houtkachel kan zowel intern als aan de buitenkant zitten. Ook hier geldt wat jij prettiger vindt of wat meer praktisch is.  

Een sauna in de achtertuin

Ook sauna’s zijn te koop voor thuisgebruik. Maak je van jouw tuin een wellness paradijs, dan mag de sauna zeker niet ontbreken. Je kunt hierbij kiezen voor een infrarood sauna, waarbij de warmte diep in het lichaam dringt, maar je kunt ook een Finse sauna kopen. Sauna’s zijn te koop in verschillende afmetingen. Let hier dus goed op bij je aanschaf. Ga je alleen in de sauna of wil je met meer personen van de warmte genieten.

Een zwembad in de tuin

Bij een wellness mag een zwembad, verwarmd uiteraard, niet ontbreken. Nu denken veel mensen dat een zwembad ontzettend duur is, maar je kunt ook een opbouw zwembad kopen om te kijken of het je bevalt. Met een warmtepomp kun je het water heerlijk verwarmen en voordat je de sauna in duikt eerst een lekker poosje rondzwemmen. Kies je voor een inbouwzwembad dan zou je met een jetstream ook nog eens behoorlijke meters kunnen maken.

Relaxen doet een mens goed

Even bijkomen van een drukke werkdag, dat noemen ze ook wel ontstressen. En met deze drie basiselementen in jouw achtertuin hoef je daar niet eens meer voor weg. Je kunt elke avond even ontspannen. Of dat nu in de hottub is, in de sauna of in je zwembad, jij kunt heerlijk ontspannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *