Ibiza, het eiland met vele gezichten

Ibiza, het eiland met vele gezichten

Het mooie eiland Ibiza wordt bijna gezien als een extra provincie van Nederland. Jaarlijks reizen duizenden Nederlandse vakantiegangers naar het idyllische eiland. Omdat de vliegtijd van ons kikkerlandje naar Ibiza maar 2 tot 2.5 uur bedraagt, is dit een hele fijne vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Maar Ibiza staat natuurlijk het meest bekend om de miljoenen feestende toeristen die het eiland bezoeken. Maar het Ibiza is zoveel meer dan dat! Veel mensen kiezen voor deze bestemming voor de stranden, hemelsblauwe zee, cultuur en architectuur.

Cultureel Ibiza

De cultuur op Ibiza is zijn zachtst gezegd speciaal. Indrukwekkende invloeden van over de hele wereld komen samen op dit kleine eiland. Daarom is Ibiza zeker de moeite waard om te bezoeken. De inwoners van Ibiza zijn erg traditioneel en geven tradities door van generatie op generatie. Een van deze tradities is bijvoorbeeld de dans ‘ball pagès’. Deze dans wordt tijdens de feestdagen met de hele familie gedanst op grote pleinen. Dit geeft aan dat Ibiza nog steeds oude gebruiken in leven houdt. Maar niet alleen de gebruiken zijn speciaal op het eiland. Ibiza is namelijk ook hét hippie-eiland. In de sixties vertrokken heel veel hippies naar het eiland. Het heet daarom ook wel ‘de plek voor vrije geesten en alternatievelingen’. Vandaag de dag is daar nog veel van terug te zien als je op Ibiza rondloopt. Verschillende winkels verkopen nog steeds de hippiekleding die in de jaren ’60 werd gemaakt en op als je echt in aanraking wilt komen met hippies moet je echt op de hippiemarkten wezen. De hippiemarkten op Ibiza zijn een hele belevenis. De markten zijn dan ook een van de grootste attracties van Ibiza te noemen. Er staan wel meer dan 400 kraampjes met verschillende handgemaakte sieraden en andere producten. Kortom, de hippiemarkten zijn echt een aanrader om te bezoeken als je het eiland bezoekt.

Genieten op Ibiza

Wat ook de moeite waard is op Ibiza zijn de stranden. Het eiland telt wel 54 stranden, verdeeld over verschillende gemeenten. De stranden op Ibiza verschillen van erg van grootte. Zo kun je elke dag de keuze maken of je wilt vertoeven op een wat drukker strand met verschillende strandtentjes, of dat je lekker ontspannen met veel privacy wilt relaxen in een kleine baai. Ibiza heeft de mooiste stranden en ze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga beach-hoppen en geniet van een aantal stranden op één dag. Zo zie je vele verschillende kanten van het eiland.

Overwinteren op Ibiza

Wonen op Ibiza is voor veel mensen een droom. Het heerlijke klimaat, de mensen en de cultuur spreekt men vaak aan. Daarom kiezen veel mensen ervoor om te overwinteren op het mooie eiland. De temperatuur ligt dan tussen de 15 en 20 graden, dus dat is zeker te doen. En omdat het eiland zo uitnodigend is voelen veel mensen zich thuis en besluiten ze om een huis op Ibiza te kopen. Het bouwen van een huis brengt in Nederland al veel met zich mee en op Ibiza geldt hetzelfde. Maar er is ook een groot aanbod aan appartementen en huizen die instap-klaar zijn. Heb jij plannen om op Ibiza te gaan overwinteren? Verdiep je dan in de cultuur, de mooie stranden en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *