Dit is waar jij op moet letten als je een huis koopt

Dit is waar jij op moet letten als je een huis koopt

Wanneer jij op zoek bent naar een huis, dan gaan hier uiteraard een aantal stappen aan vooraf. Je moet natuurlijk zeker weten of dit huis wel echt iets voor jou is, maar dan ben je er alsnog niet helemaal. Het kopen van een huis vereist een strenge aanpak en het afvinken van een aantal zaken is daarin streng noodzakelijk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aankoop van een huis.

Hypotheek

Voordat je überhaupt gaat kijken naar een huis, is het van belang dat je weet in welke prijscategorie jouw huis moet gaan vallen. Een berekening maken van welke hypotheek jij daadwerkelijk kan krijgen, is gemakkelijk online te doen. 

 

Tegenwoordig is het in Nederland zo geregeld dat je een klein deel van het aankoopbedrag van jouw huis, sowieso moet kunnen ophoesten. DIt is iets waar veel mensen tegenaan lopen wanneer ze bijvoorbeeld nog bezig zijn met het afbetalen van een studie.

Een geschikt huis zoeken

Nu je dan weet in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken, kan de zoektocht naar een huis ook daadwerkelijk beginnen. Het is aan te raden om iemand met veel verstand van het vak in te schakelen. Denk hierbij aan een makelaar. Op deze manier weet je zeker dat het aankoopbedrag van jouw huis ook gewoon geleend kan worden. Er bestaat een verschrikkelijk groot aantal websites om huizen te zoeken en met elkaar te vergelijken. Keuze genoeg dus!

Bezichtigen

Wanneer je een bepaalde selectie hebt kunnen maken van het grote aanbod huizen in jouw omgeving, is het van belang dat je een bezichtiging in gaat plannen met de makelaar van de verkoper. 

 

Ervaring leert dat een huis goed moet voelen. Je moet dus echt kunnen binnenstappen en vervolgens zaken kunnen ruiken en voelen. Op deze manier krijg je echt wat meer een gevoel bij een huis en dit is noodzakelijk als je er daadwerkelijk één wilt gaan kopen. Hiernaast zeggen bezichtigingen zoveel meer dan alleen de brochure of internetpagina van een huis. Als jij een huis wil kopen in Hoogeveen, dan zal je de hele omgeving van het huis gewoon moeten kunnen bekijken en voelen.

Een bod uitbrengen

Wanneer je een huis gevonden hebt dat voor jou goed voelt, kun je overwegen om een bod uit te brengen. Je overlegt met de makelaar wel bedrag voor jullie passend zou zijn en jouw makelaar geeft dit vervolgens door aan de makelaar van de tegenpartij. Als je geluk hebt, wordt jouw bod gewoon geaccepteerd, maar het kan net zo goed voorkomen dat er een tegenbod of een annulering komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *