Dit zijn de meest ideale plekken voor een spa

Dit zijn de meest ideale plekken voor een spa

Wanneer je twijfelt om een spa aan te schaffen of je er wellicht al één hebt aangeschaft, ontstaat vervolgens de vraag waar jouw spa geplaatst moet worden. Er zijn veel verschillende plekken mogelijk om een spa neer te zetten, maar welke plek is in jouw geval nu het meest ideaal en waarom? In dit artikel lees je alles over deze verschillende mogelijkheden en kom jij na het lezen zeker tot de conclusie waar jij jouw spa gaat neerzetten zodat je optimaal van kunt genieten!

Binnen

Uiteraard is de mogelijkheid die het meest voor de hand ligt om jouw spa lekker binnen te plaatsen. Op deze manier hoef jij nooit ver te lopen naar de spa. Ook hoef je geen rekening te houden met bijvoorbeeld regen of koud weer. Wanneer je jouw spa in een ruimte plaatst die gewoon verwarmd wordt door een verwarming, is het meteen een stuk aangenamer om in het warme water te stappen. Ook in gevallen wanneer je thuis komt na bijvoorbeeld een lange werkdag is het water in een kamer vele malen sneller warm. Je kunt dus vrijwel meteen genieten en uitstekend ontspannen als je het water in stapt. Over het algemeen wordt een spa gewoon binnen geplaatst.

Buiten

Het plaatsen van een spa buiten je huis kan opgedeeld worden. Je kunt er namelijk allereerst voor kiezen om jouw spa onder een overkapping of afdak te plaatsen. Op deze manier heb je geen gedoe met een zeil over jouw spa heen. Wanneer het bijvoorbeeld regent of er bijvoorbeeld bladeren van de boom afvallen, is dit iets waar je rekening mee moet houden als jouw spa niet ‘overdekt’ is. Voordelen om jouw spa buiten te plaatsen zijn bijvoorbeeld dat de afwisseling van een koude naar een warme temperatuur erg goed is voor de mens. Het warme water in een spa warmt jij in no time op. Wanneer je wel eens naar een sauna bent geweest, weet je hoe ontspannend het kan zijn om uit de kou de warmte in te gaan, of andersom uiteraard.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om de spa in je tuin te plaatsen, zonder dat er sprake is van een overkapping. Op deze manier moet er wel gebruik worden gemaakt van een zeil. Dit om ervoor te zorgen dat er geen bladeren of andere delen in het water terecht komen. Net als het plaatsen van een spa onder een overkapping, is het verschil in temperatuur een positief effect dat hierbij komt kijken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *