Zo kies je de juiste kleur verf voor jouw interieur

Zo kies je de juiste kleur verf voor jouw interieur

Verven is leuk en ook nog eens een ontzettend goede manier om meer kleur en sfeer in jouw interieur te krijgen. Wanneer je toe bent aan een flinke make-over, maar onvoldoende financiële middelen hebt om alles aan te pakken, dan is een muur een nieuwe lik verf geven een prima manier om dit snel en eenvoudig op te lossen. Met een nieuwe kleur op de muren geniet je direct van een geheel nieuwe uitstraling. Maar dan ontstaat die ene belangrijke vraag: want hoe kies je nu de juiste kleur verf voor jouw interieur?

Kies voor een kwalitatief merk

Alvorens je de juiste kleur kunt bepalen is het eerst belangrijk om voor een goed merk te kiezen. Er zijn ontzettend veel verschillende verfmerken verkrijgbaar. Hierbij is Sikkens toch wel één van de meest populaire A-merken. Hoewel er ook genoeg B-merken zijn en dit wellicht verstandig lijkt wanneer je geld wilt besparen, adviseren wij toch om voor een A-merk te kiezen.

Een kwalitatief merk staat namelijk niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een lange levensduur en gebruiksgemak. Sikkens verf kan veel eenvoudiger door amateurschilders worden aangebracht. Bovendien hoef je de verfklus ook minder snel te herhalen, omdat de verf zich zeer goed hecht aan de muur en minder snel beschadigingen toont.

Kiezen vanuit een kleurstaaltje

We kennen het allemaal: de enorme muren vol kleurstaaltjes die in bouwmarkten hangen. Op basis van zo’n klein papiertje kun je vervolgens bepalen welke kleur het beste bij jouw interieur staat. Dat klinkt gemakkelijk. Je neemt simpelweg het kleurstaaltje mee en houdt deze tegen de muren thuis of bij bepaalde accessoires binnen je interieur. Wij raden het kiezen van een kleur vanuit een kleurstaaltje echter meer dan af.

Kleurstaaltjes kunnen namelijk enorm misleidend zijn. Je kunt simpelweg niet zien wat voor effect een bepaalde kleur heeft op de gehele ruimte aan de hand van een klein kleurstaaltje. Hierbij is het echt noodzakelijk om de verf op een grotere oppervlakte aan te brengen.

Breng daarom een bezoekje aan een verfwinkel en vertel welke kleur je graag ziet en vraag een testertje mee. Deze kun je eerst op een grotere oppervlakte in huis uitsmeren. Zo zie je precies of het bij het interieur past of dat je wellicht nog verder moet zoeken. Zo bega je in elk geval geen miskoop en weet je zeker dat het resultaat naar wens zal zijn.

Denken dat alle kleuren er hetzelfde uitzien

Ik wil graag mijn muur rood of grijs verven! Met die vraag stap je zelfverzekerd de verfwinkel binnen. Wanneer je eenmaal bij de kleurstaaltjes bent aangekomen, kom je er echter al snel achter dat er niet maar één rood of grijs is. Er zijn werkelijk tientallen verschillende variaties. Soms zelfs wel honderden. Je kunt er dus niet vanuit gaan dat rode verf ook direct naar wens zal zijn. Het is niet voor niets dat er zoveel variatiemogelijkheden zijn. Op basis van jouw eigen persoonlijke wensen en je huidige interieur kun je eenvoudig bepalen welke kleur bij jou past en welke niet. Kies dus niet enkel voor één kleur, maar onderzoek ook wat er mogelijk is binnen dat kleurenpallet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *