Ben jij een koukleum in bed of heb je het altijd warm?

Ben jij een koukleum in bed of heb je het altijd warm?

Er zijn mensen die het altijd koud lijken te hebben. Daalt de temperatuur onder de 15 graden dan beginnen ze al voorzichtig te rillen, om vervolgens in de winter helemaal in permanente bibberstand te schieten. Daartegenover staat juist een groep mensen die het altijd warm lijkt te hebben, en zelfs op de koudste dagen nonchalant de jas een stukje open laat staan. Het moge duidelijk zijn dat deze mensen ook qua dekbed heel verschillende wensen hebben.

Altijd koud, ook in bed

Ben jij een type dat het altijd koud heeft? Dan is de kans groot dat je daar ook in bed last van hebt. Berucht zijn ze, die mensen die midden in de nacht hun ijskoude voeten tegen hun partner aan vleien om een beetje op te warmen. Of die, op zoek naar extra warmte, al dan niet bewust iedere centimeter dekbed die er op het bed te vinden is gebruiken om zich in te wikkelen.

Als je het altijd koud hebt, dan is het goed om je daar ook ’s nachts op te kleden. Een sjaal en muts zijn geen aanraders, maar een pyjama met lange mouwen en een lange broek zeker wel. Kies hierbij voor een dikke katoenen uitvoering, dat zorgt ervoor dat je lijf nog wel een beetje kan blijven ademen.

Ook je beddengoed pas je natuurlijk op je temperatuur aan. De ergste koukleumen zweren bij een wollen dekbed, veel warmer dan dat ga je ze namelijk niet vinden. Een voordeel is dat je deze ook rustig in de zomer kunt gebruiken zonder te stikken; wol is een natuurlijk materiaal dat eventueel zweet prima weet af te voeren. Een nadeel kan wel zijn dat het vrij zwaar is, maar er zijn ook veel mensen die dat juist lekker vinden.

Heb je het altijd warm? Kies voor ventilatie

Ben jij meer een type dat het altijd warm heeft, ook in bed? Kies dan voor een dekbed dat vooral goed ventileert. Een donzen dekbed is hier een goed voorbeeld van. Tussen al het dons zit veel lucht en daarmee ruimte om je lijf te ventileren. Zo voorkom je dat je het te warm krijgt en ’s nachts badend in het zweet wakker wordt.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dekbed dat je aanpast naar de seizoenen. Nu de zomers steeds warmer worden, verlangen veel mensen naar een dun dekbed voor de zomer. Dit is echter vaak te fris om ook de winter mee door te komen. Een vierseizoenen dekbed, waarbij je zelf kan bepalen hoe dik je je dekbed maakt, is om die reden erg populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *