Een steenkorf in je tuin voor mooie ervaringen

Een steenkorf in je tuin voor mooie ervaringen

Een steenkorf losstaand is een combinatie van een schanskorf gevuld met breukstenen. Deze kun je dus apart kopen maar ook tezamen. Natuurlijk start je met de korf op z’n plek zetten waar je hem wil hebben staan. Vervolgens neem je de stenen die je of gekocht of verzameld hebt en hiermee vul je de schanskorf. Deze kun je ook compleet in elkaar gezet en al kopen, bijvoorbeeld voor een tuinhaard. Hiervoor wordt deze inclusief installatie geleverd. Het is zelfs mogelijk om een muur te krijgen waarin je toch een stuk van je schutting kunt verwerken. Het oogt wat ouderwets zodat je niet te snel overgaat op een moderne uitstraling. Schanskorven op maat is juist fijn en dit is mogelijk om zelf op een creatieve manier de sfeer van de tuin te verbeteren.

De belangrijkheid van privacy

De steenkorven zijn een ideale afbakening van het erf. Ieder huishouden waardeert privacy. Als het een tweede huis is voor vakanties wil je helemaal een steenkorf om de rust te garanderen. Doordat de stenen breed en lang zijn zijn er ook geen gaten om doorheen te kijken. Afhankelijk van het vulmateriaal komt weinig geluid door de muur heen. Het hele grondgebied van het huis kan je omringen met dit soort steenkorven en je zal je nooit bekeken voelen. Het bespaart wat dit betreft ook enorm op de werkzaamheden die je in je tuin uitvoert. Ben je geen fan van tuinieren en doe je het meer omdat het huis alleen beschikbaar was met een tuin, dan is een steenkorven decoratie heel goed om je tuin vulling te geven.

Wat voordelen van steenkorven

Om er een paar te noemen, gaan we hier wat voor je opnoemen. Steenkorven staan goed voor de sier en functionaliteit. Ze hoeven niet geschilderd of gesnoeid worden zoals een schutting of heg. Ze gaan lang mee dus je hoeft in de komende paar decennia geen andere investeringen op te brengen. Het mooie aan een steenkorf is dat het ook bestendig is tegen stormen, regen en allerlei weersomstandigheden. Bij harde wind kan een houten schutting snel omwaaien, evenals een heg. Anderzijds geeft een tuin veel mooie uitstraling, vooral als het gepaard gaat met uniek gemaakte steenkorf. Als je veel weg van huis bent dan kun je niet veel tijd spenderen aan tuinieren en dusdanig siert het meer om onderhoudsarme elementen te verwerken in het perceel. Het hebben van een tuin is één van de vele aspecten die je geld kan kosten, tenzij je de gehele oppervlakte versiert of verbouwt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *