Wat kost een bestrating?

Wat kost een bestrating?

Een mooie bestrating geeft je tuin, terras of oprit een compleet nieuw voorkomen. En het mooie is; je kan het op allerlei manieren laten uitvoeren. Of het nou gaat om ‘gewone’ straatstenen, of juist keramische tegels, een stratenmaker als Westerink Bestrating legt het allemaal zonder problemen. Maar wat gaat dat precies kosten? Dat hangt af van een aantal factoren, die we graag even aan je voorleggen.

Het type bestrating


Het type bestrating is van belang bij het bepalen van de kosten. Dit heeft te maken met de legwijze; het is belangrijk om van tevoren goed voor ogen te hebben in welk patroon je dit wilt laten leggen. Een simpel, recht-door-zee-patroon is natuurlijk goedkoper dan een wat meer ingewikkeld patroon. Dat komt doordat een stratenmaker langer bezig is met het leggen van een complexer patroon, omdat dat wat meer planning en nauwkeurigheid vereist. Maar wie op zoek is naar een simpel, standaard patroon, kan erop rekenen dat de prijs gewoon per vierkante meter bepaald wordt.

Welke tegelsoort ga je gebruiken?


Ook de tegelsoort draagt natuurlijk bij aan de kosten. Simpele koppelstones zijn bijzonder goed te betalen, maar wie toch wat anders wil, zal dat merken aan de offerte. Zo is natuursteen zeker een duurdere optie en kunnen de kosten per vierkante meter flink oplopen. Natuurlijk is het unieker en meer ‘eigen’ dan de wat eenvoudigere steensoort, maar het is wel goed om dit vooraf in de gaten te hebben. Hoe kostbaarder de steensoort, hoe hoger de prijs per vierkante meter.

Wil je gebruik maken van extra’s?

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van extra opties, zoals extra afwerkingen. Dit komt het uiterlijk van de bestrating zeker ten goede, maar kost natuurlijk wel wat extra’s. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sierkeien of afscheidingsbanden; hiermee geef je je tuin echt iets bijzonders en kan je bijvoorbeeld meerdere lagen laten leggen. Bijzonder fraai en dus wel wat duurder dan een wat meer simpele aanlegging. Wat de kosten zijn van deze extra’s, hangt natuurlijk helemaal af van wat je precies wilt hebben. Dit is per stratenmaker verschillend, maar in goed overleg is er van tevoren al flink wat duidelijkheid over te krijgen.

 

Goed advies maakt het duidelijker

Wat het gaat kosten, hangt dus volledig af van je wensen. Hoe uitgebreider en complexer die wensen zijn, hoe hoger de uiteindelijke prijs. Daarom is het slim om van tevoren een duidelijk beeld voor ogen te hebben van wat je precies wilt hebben en om dit beeld ook te overleggen met je stratenmaker. Die kan vervolgens aan de hand van je wensen een duidelijke offerte maken, waarin de kosten per handeling overzichtelijk staan opgesomd en je dus precies weet wat die wensen allemaal gaan kosten. En onthoud; een bijzonder gestraat terras mag dan het nodige hebben gekost, het is wel helemaal van jou. Op de lange termijn zal je veel plezier beleven van deze unieke manier van bestrating. Ga dus niet helemaal alleen af op de kosten van de stratenmaker, maar heb goed voor ogen hoe er tot deze kosten gekomen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.