Verhuizen naar Rotterdam? Deze dingen moet je weten over Rotterdam

Verhuizen naar Rotterdam? Deze dingen moet je weten over Rotterdam

Het kan zijn dat je in de buurt woont van Rotterdam woont, en nu gaat verhuizen naar Rotterdam zelf. Je huurt een verhuisbedrijf in Rotterdam die je daar mee helpt, je kan bij dat bedrijf ook gelijk een verhuiswagen huren waar je mee naar Rotterdam kan rijden. Het is misschien niet heel veel veder dan waar je eerst woonde, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je echt in Rotterdam gaat wonen.

Haven

Waar Rotterdam bekend om staat is de haven, het was een heel tijdje de grootste haven van de wereld.  Na 40 jaar zijn er nu andere havens die Rotterdam voorbij zijn gegaan, het immers nog wel de belangrijkste en grootste haven van Europa.  In 2011 was het totale goederenoverslag gewicht gemeten op 435 miljoen. De haven is gestrekt over een gebied van ongeveer 40 kilometer lang, dit is erg lang voor een haven.

Bombardement

Rotterdam werd op 14 mei 1940 gebombardeerd door de Duitsers, dit kwam omdat er oorlog was in Nederland. De Duitsers wilden in een korte tijd Nederland, België, en Luxemburg over nemen maar dit ging niet helemaal volgens planning. Dit kwam omdat er bij veel plekken Nederlanders terugvochten. Daarom besloot Duitsland om Rotterdam plat te bombarderen om te laten zien wie er de baas is. Ze wilden zo snel mogelijk Rotterdam plat hebben, dit lukte want bijna heel Rotterdam was binnen 15 minuten platgebombardeerd. Het kosten naar schatting rond de 800 mensen hun leven. Er waren ook 80.000 mensen die dakloos werden omdat er veel huizen waren platgebombardeerd. Nadat dit was gebeurd en onder dreiging dat ze nog meer steden gingen bombarderen gaf Nederland het op en waren de Duitsers de baas.

Euromast

Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar wist je dat de Euromast de hoogste uitkijktoren is van Nederland! Ze begonnen in 1958 al met het slaan van de hei palen, en is in 1960 opgebouwd. De fundering is van maar liefst 1900000 kilo en is gemaakt van gewapend beton. Het is nu open voor bezoekers en toeristen. Er zit ook een restaurant in de Euromast, je kan hier eten en drinken op een hele bijzondere plek, namelijk op 100 meter hoogte!

Markthal

De Markthal van Rotterdam is een grote overdekte markt waar je allerlei dingen kunt kopen. Het is een erg speciaal gebouw die een soort koepel vormt. Aan de bovenkant is er een heel kunstwerk gemaakt van 11000 vierkante meter. Het kunstwerk zijn eigenlijk grote eetbare dingen zoals: vruchten, groenten, granen en vissen. Het kunstwerk zijn eigenlijk allemaal geprinte stukken die ze aan de muur hebben hangen. Het is niet alleen een markthal waar je dingen kunt kopen, maar je kunt er ook wonen. Er zijn 228 appartemeten in het gebouw aan de buitenkant. Onder de markthal zit een supermarkt waar je ook kan parkeren. Er is plaats voor meer dan duizend auto’s! De bouw van dit speciale gebouw was al in 2009 begonnen met het heien van 2500 palen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *