Vintage kasten combineren perfect met een modern interieur

Vintage kasten combineren perfect met een modern interieur

Interieurontwerpers praten altijd over het belang van balans en proportie. Dat geldt voor kleur, vorm, textuur en stijl. Het mixen van moderne items met vintage is uitstekend om die gewilde balans en proportie te bereiken. Het houdt je ruimte fris, geeft levendigheid en contrast, diepte en het ultieme: esthetische balans.

Organische look

Het combineren van deze twee stijlen is perfect om jouw unieke stijl en persoonlijke smaak tentoon te stellen. Het geeft speelsheid en onverwachte maar aangename combinaties. Vul echter nooit zomaar een ruimte op een willekeurige manier met een ondoordachte wirwar van vintage en modern.

Om je vintage kast perfect te combineren met je moderne interieur, is een kritisch oog nodig. Plaats niet zomaar een kast te midden van het strakke decor. Je wil graag een look creëren waar het oogt alsof deze na verloop van tijd op een organische wijze ontstaan is.

Raak de visuele balans

De onverwachte elementen en verfijning in je interieur zorgen voor verzachting van het strakke en symmetrische van het moderne design. Om tot je perfecte match te komen, dien je de visuele balans tussen oud en nieuw tot wasdom te laten komen. Zo is het ruwe en robuuste van een vintage kast een stijlvolle ‘counterpart’ tot een interieur met solide, strakke lijnen.

Koppel de zachte texturen aan de charismatische looks van het vintage meublement. Dat werkt met name als het materiaal uit geweerd hout of geweerd metalen bestaat. Frisse kussens, borstelige tapijten en ander rijk textiel verzachten op aangename wijze een ruw uitgehouwen vintage kast.

De contrasterende elementen prikkelen het zicht op een aangename en prettige manier. Er gaat een esthetische aantrekkingskracht uit van een creatieve eenheid van elementen die eigenlijk een contrast van elkaar zijn. De match hoeft in de kern ook niet volmaakt te zijn. Het uitstralen van persoonlijkheid en je eigen unieke stijl geeft veel meer voldoening.

Je gehele interieur toeleggen op één stijl kan de creatieve geest uit een ruimte halen. Een interieur met enkel en alleen vintage en antiek uit de zestigerjaren oogt waarschijnlijk stoffig en doorleefd. Terwijl Een interieur met alleen moderne stukken en accenten juist een stukje levendigheid ontbeert. Het plaatsen van een vintage kast te midden van een modern interieur kan de overheersing van één stijl op aangename wijze doorbreken. Het geeft direct een geheel nieuw elan aan dezelfde ruimte. Bovendien zijn de combinaties zelden hetzelfde. Bij het plaatsen van vintage kasten in een moderne ruimte heb je niets te verliezen en alles aan originaliteit en uitstraling te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *