Voordelen van een houten vloer

Voordelen van een houten vloer

Meer en meer huiseigenaars wenden zich tot massief houten vloeren voor hun huis. Sommige mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van houten vloeren boven tapijt, of een keramische vloer. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van het plaatsen van massief houten vloeren in je huis? Het installeren van een nieuwe vloer kan een grote investering zijn, dus zorg ervoor dat je vooraf wat onderzoek doet. Het investeren in een massief houten vloer heeft vele voordelen. Ik geef je enkele voordelen op een rijtje.

Verbeter het uiterlijk van je huis
Massief houten vloeren voegen niet alleen elegantie toe aan je huis, maar ook warmte. Veel mensen denken dat het hebben van hardhouten vloeren zelfs een ruimte groter doet lijken.

Veelzijdigheid
Een van de belangrijkste voordelen van dit type vloer is de veelzijdigheid. Je stijl kan in de loop van de jaren veranderen. Gelukkig kunnen veel hardhouten vloeren met bijna alles gecombineerd worden. Deze vloerbedekking is niet alleen in balans met je interieur, maar biedt ook een breed scala aan kleuren en afwerkingen.

Onderhoudsarm
Massief houten vloeren zijn eenvoudig te reinigen. Ze moeten wekelijks worden geveegd, droog gereinigd of gestofzuigd om stof en vuil te verwijderen. De meeste van deze houten vloeren hoeven maar één keer per jaar grondig te worden gereinigd.

Sterk en duurzaam
Het geringe onderhoud van deze vloer is mede te danken aan het feit dat hij sterk en duurzaam is. Ja, een houten vloer kan worden gekrast en gedeukt, maar dit gebeurt niet vaak. Zelfs wanneer het oppervlak bekrast, beschadigd, gedeukt of bekrast is, is het enige wat nodig is om de markering te verwijderen, een vlekkenreiniger. Houten vloeren zijn harde oppervlakken die tientallen jaren mee kunnen gaan.

Verbetering van de akoestiek
Dit is een van de voordelen van massief houten vloeren waar je misschien niet aan denkt, maar die je wel zal waarderen. Houten vloeren verbeteren ook de akoestiek in een ruimte. Ze verminderen de holle geluiden of trillingen die soms optreden. Deze kwaliteit is een van de redenen waarom veel dansstudio’s, muziekzalen en andere dergelijke bedrijven houten vloeren verkiezen boven andere soorten vloeren. Maar je hoeft dit soort zaken niet te bezitten om positief te zijn.

Lange levensduur en kosteneffectief
Massieve houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en bieden een betere luchtkwaliteit. Massief houten vloeren kunnen een duurdere optie zijn. Er zijn echter een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste hoeft je geen stofzuiger te kopen om houten vloeren schoon te houden. Ten tweede, als houten vloeren beschadigd of bekrast zijn, kunt je ze overspuiten. Tapijten, tegels en laminaat moeten worden vervangen. Tot slot gaan massief houten vloeren nooit uit de mode, dus je zult ze niet willen vervangen, omdat ze oud zijn. Met andere woorden, massief houten vloeren gaan een leven lang mee.
Milieuvriendelijke keuze
Deze vloeren besparen je niet alleen geld, ze kunnen ook helpen om het milieu te sparen. Bomen groeien terug. Sommige van de materialen die gebruikt worden om vloerplaten te maken, zoals bamboe, groeien buitengewoon snel, waardoor ze nog duurzamer zijn. Als je op zoek bent naar een natuurlijke vloer, moet je kiezen voor een massief houten vloer. Het is natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam.

Een meerwaarde voor je huis
Massieve houten vloeren kunnen echt meer waarde toevoegen aan je huis. Wanneer de tijd rijp is om je huis te verkopen, zullen kopers meer betalen voor een huis met massief houten vloeren. Veel kopers willen geen tapijt, vooral niet het tapijt van iemand anders. Ze zullen het tapijt vervangen, dus ze zullen meer betalen voor een huis dat al een massieve houten vloer heeft.

De kleur vervaagt niet
Veel tapijten en vloeren verliezen na verloop van tijd hun glans. Hardhout heeft niet hetzelfde probleem. Dit is een van de redenen waarom de levensduur van hout zo veel langer is dan die van tapijt. De kleur vervaagt niet, dus het ziet er beter uit voor langer.

Natuurlijke patronen
Een van de voordelen van een massief houten vloer is dat deze een bepaalde natuurlijke schoonheid en een bepaald patroon biedt. Met echt massief houten vloeren krijg je geen fabriekspatroon dat zich af en toe herhaalt. Wat je krijgt, is een unieke vloerbedekking met een verscheidenheid aan tinten en wervelingen die karakter toevoegen aan je huis.

Bron: TrendVloeren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *